Peste 22.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 22.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 260.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

*În data de 17 martie a.c., la nivelul S.P.F Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.20, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tării, pe direcţia localităţii de frontieră Bănceşti. Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului pentru verificarea mijlocului de transport. La vederea lucrătorilor noştri, soferul maşinii în cauză, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuţe de înmatriculare, a abandonat autovehiculul şi a fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reţinerea acestuia, care nu s-a supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment, în plan vertical. Nici de această dată bărbatul nu s-a oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice, fiind anunţate şi autorităţile ucrainene pentru cercetarea în comun a cazului.
Autoturismul de teren plin cu ţigări a fost condus la sediul S.P.F. Siret, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 20.500 pachete ţigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 246.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

*Tot în data de 17 martie a.c., poliţiştii de frontieră de la S.T.P.F. Maramureş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acţiunii, în jurul orei 7.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Petrova, o autoutilitară

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoutilitara, constatându-se că aceasta este condusă de Ioan C., în vârstă de 34 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Cu ocazia controlului efectuat, sub platforma remorcii a fost descoperit un loc special amenajat în care se aflau mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care autoutilitara şi persoana în cauză a fost condusă la sediul inspectoratului în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite 1.580 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 14.200 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. Totodată, autoutilitara şi remorca folosită la transportul ţigărilor, ambele în valoare de 19.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.