Autoturism spart de hoți pe strada Tineretului, Suceava

La data de 19.03.2016, ora 13.15, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 57 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute, i-au sustras bunuri din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 09.00 – 12.00, persoane necunoscute au spart geamul portierei autoturismului părții vătămate, parcat pe strada Tineretului, din localitatea de domiciliu, iar din interior au sustras o borsetă cu documentele personale şi bani, valoarea prejudiciului fiind de circa 2.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:

 • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
 • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori ;
 • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ;
 • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele ; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
 • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în  parcările aglomerate cât şi dinmers, încercând portierele maşinilor staţionate;
 • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
 • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri ;
 • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii ;
 • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ;
 • obiceiul de a încuia în torpedou banii , atrage de obicei atenţia;
 • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime deprotecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată sau nu este locuită, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie sau nelocuite (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)

La data de 18.03.2016, în jurul orei 14.10, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată de o femeie de 36 de ani, din comuna Boroaia, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil şi portmoneul cu bani și ale bunuri din autoturismul parcat pe strada Mihai Eminescu din municipiul Fălticeni.

În urma activităților întreprinse de polițiști, la o casă de amanet situată pe B-dul Revoluţiei din localitate, au fost identificaţi în flagrant, un tânăr de 19 ani şi un minor de 17 ani, ambii din localitate, care încercau să comercializeze telefonul mobil ce aparține persoanei vătămate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, după ce au sustras bunurile, cei doi tineri au cheltuit banii, după care au aruncat portofelul cu documente și au încercat să vândă telefonul mobil pentru a face rost de bani.Telefonul mobil, estimat la suma de 600 lei, a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.