LA MULȚI ANI, POLIȚIA ROMÂNĂ!

Astăzi, 25 martie 2016, am fost onoraţi să avem alături de noi sute de oameni care au ales să sărbătorească împreună cu noi 194 de ani de ,,lege și onoare”. Le mulţumim tuturor! La mulți ani, Poliția Română! – ,,La mulţi ani comunitate suceveană!”

Festivitățile dedicate Zilei Poliției Române au început la orele 08.30 şi cuprins un moment emoționant și înălțător, cinstirea poliţiştilor eroi suceveni căzuţi la datorie, manifestare desfășurată, în prezența conducerii IPJ Suceava, prin depunerea de coroane de flori tricolore la Monumentul Poliţistului Erou din faţa sediului IPJ Suceava.

Ulterior, la ora 09.00 ,,porţile” IPJ Suceava s-au deschis pentru zecile de copii care au participat la ,Ziua Porţilor Deschise”. În total 230 de copii au participat la workshop-uri interactive , au vizionat filme educative şi au savurat demonstraţiile cuprinzând exerciţii de luptă desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, tinerii au trecut pe rând pe la laboratorul poligraf, ,,detectorul de minciuni” arătându-le că ,,minciuna are picioare scurte” şi adevărul este o valoare umană care întotdeauna învinge. Expoziţia de arme organizată de Serviciul Arme, Muniţii, Substanţe Periculoase i-a captivat pe cei mici care au putut vedea de aproape şi atinge piesele de armament, fiindu-le totodată explicate efectele distructive ale acestora şi pericolul reprezentat de utilizarea neautorizată.

Ulterior, începând cu ora 10.00 pe esplanada Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava poliţiştii au organizat o amplă manifestare de promovare a muncii de poliţist şi a instituţiei Poliţiei. Au fost prezentate 6 autospeciale de intervenţie de la structurile IPJ Suceava. Aparatele radar, laboratorul criminalistic mobil, dubele de intervenţie ale luptătorilor SAS, autospecialele de poliţie, armament dar şi materialele promoţionale au suscitat un real interes pentru cei peste 300 de tineri participanţi la activităţi.
Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot. Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.
Participanţii la activitate au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.