Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

În acest week-end poliţiştii rutieri au intensificat activităţile de patrulare şi monitorizare a traficului pe drumurile publice, fiind organizate şi activităţi punctuale în intervalele orare şi pe segmentele de drum identificate cu risc accidentogen. Urmare a măsurilor dispuse, până la această oră nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave soldate cu persoane decedate.
Prezenţa activă în teren a poliţiştilor a generat, totodată şi securizarea traficului rutier, zeci de şoferi fiind identificaţi în flagrant aflându-se la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permis de conducere sau în alte situaţii care contravin legii şi pot duce la adevărate tragedii pe şosele.

Poiana Stampei

La 25.03.a.c., ora 11.03, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu din județul Bistrița Năsăud, condus de un localnic de 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu figura ca fiind înmatriculat în circulație. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La 25.03.a.c., ora 14.40, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate care circula pe strada Sf. Dumitru, din localitate, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea până pe strada 1 Mai, unde a parcat mașina în fața unui restaurant și a încercat să plece fără să se legitimeze, fiind prins de polițiști și condus la sediul de poliție.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, șoferul este un tânăr de 21 de ani, din localitate, care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule din data de 21.02.2016. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Milișăuți

La 25.03.2016, ora 17.55, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2K, pe raza orașului Milișăuți, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani din comuna Arbore.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Rădășeni

La 26.03.2016, ora 12.52, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a fost sesizată despre faptul că pe DN 2, pe raza comunei Rădășeni, s-a produs o tamponare. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, un tânăr de 26 de ani din municipiul Suceava, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a efectuat manevra de depășire a autoturismului condus de un bărbat din comuna Bosanci, deși, din sens opus, circula regulamentar autovehiculul condus de un bărbat din județul Neamț, ocazie cu care a intrat în coliziune laterală cu ambele autovehicule, fără a rezulta victime. Deoarece emana halenă alcoolică, tânărul de 26 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.