Trei cetăţeni ucraineni cercetaţi pentru contrabandă cu tigari. Video

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat trei cetățeni ucraineni care încercau să introducă ilegal peste frontiera verde 1.500 de pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.
Pentru reţinerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor iniţiale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical. Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea înfracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere fauduloasă a frontierei de stat.

Ieri, 31 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, polițiștii de frontieră, însoţiţi de câinii de serviciu Nod și Nana, au reţinut cele trei persoane de sex masculin, cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau 1.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 15.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Celor trei cetăţeni ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale.

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.