Un copil de 9 ani a murit inecat in albia raului Moldova.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au fost alertați cu privire la faptul că doi copii au rămas izolați pe o insulă de pământ, în albia râului Moldova, pe raza orașului Gura Humorului. De asemenea, un al treilea copil, care se afla cu cei doi, a căzut în apele râului și a fost dus în aval.

Echipajele salvatorilor s-au deplasat la fața locului cu o barcă de salvare și o ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor militari au sosit echipaje de polițiști și jandarmi, precum și de la Serviciul de Ambulanță Județean.
Pompierii au lansat barca la apă și i-au salvat pe cei doi băieți, de 11 și 12 ani, izolați în albia râului. Aceștia au fost aduși la mal teferi și fără să acuze probleme medicale. Concomitent, l-au căutat pe băiatul de 9 ani, luat de ape. Acesta a fost găsit la aproximativ 800 de metri în aval, a fost scos la mal, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare, sprijiniți de echipajul SAJ. Din păcate, după 61 de minute de masaj cardiac, a fost declarat decesul micuțului. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 17.30.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.