Acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice

La nivelul întregului judeţ, poliţiştii acţionează zilnic în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia în domeniul silvic. Şi în acest week-end poliţiştii de ordine publică au fost prezenţi în teren, identificând în flagrant persoane care transportau material lemnos fără documente de provenienţă, cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

La 01.04.2016, în jurul orei 04.45, o echipă mixtă formată din polițiști ai Poliţiei oraşului Salcea şi ai Postului de poliţie Dumbrăveni, în cooperare cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, au oprit în trafic pe DN 29, în orașul Salcea autospeciala condusă de un bărbat de 68 de ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta 6,90 m.c. cherestea, deși în avizul de însoțire a materialului lemnos nu era trecută proveniența acestuia, însă era specificată cantitatea de 4 m.c. cherestea.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în cuantum și 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos în valoare de 2.415 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

La 01.04.a.c., în jurul orei 16.45, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în cooperare cu specialiștii Ocolului Silvic Pojorâta, au efectuat un control în pădurea proprietatea unui localnic, ocazie cu care, au identificat 6 cioate, cu un volum de 12,924 m.c. și o valoare de 3.157,44 lei, ce provin de la arbori de rășinoase și foioase nemarcați și care au fost tăiați ilegal. În urma activităților întreprinse, echipa de control a stabilit faptul că, vinovat de tăierea arborilor este un bărbat de 62 de ani, din comuna Pojorâta, pe proprietatea căruia a fost identificată o parte din materialul lemnos tăiat, iar cealaltă parte a rămas la fața locului.
Materialul lemnos a fost predat în custodie părții implicate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, ce va fi soluționat procedural.

La 01.04.a.c., în jurul orei 21.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe un drumul comunal de pe raza comunei Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani, din localitate, care transporta material lemnos fără a fi marcat cu ciocanul silvic. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 4,83 m.c. lemn lucru rășinoase, acesta declarând faptul că l-a tăiat de pe terenul proprietatea bunicului său. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.