Peste 200 de poliţişti rutieri şi de ordine publică au fost prezenţi în acest week-end pe drumurile publice din judeţul Suceava

Peste 200 de poliţişti rutieri şi de ordine publică au fost prezenţi în acest week-end pe drumurile publice din judeţul Suceava desfăşurând activităţi de patrulare şi monitorizare a traficului rutier, în vederea prevenirii accidentelor şi creşterii gradului de siguranţă rutieră. Ca urmare a măsurilor dispuse, până la această oră pe drumurile publice din judeţul Suceava nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu decese sau persoane rănite grav, traficul desfăşurându-se în condiţii de deplină siguranţă. Totodată, prezenţa activă în teren a poliţiştilor s-a evidenţiat şi prin identificarea în trafic a unor şoferi care au consumat băuturi alcoolice şi a unor persoane conducând vehicule fără a avea acest drept, prin acţiunile de constatare în flagrant a acestor infracţiuni fiind prevenite potenţiale tragedii rutiere.

Astfel, la data de 01.04.2016, în jurul orei 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a oprit pentru control pe raza localității, vehiculul condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Marginea.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul vehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.04.2016, ora 19.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Bârnărel din localitate, autoturismul condus de un localnic de 59 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.04.2016, ora 20.30, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 03.04.2016, ora 02.00, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC Horodnic de Jos, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii vă îndrumă să respectaţi cu stricteţe regulile rutiere şi vă urează drum bun, în siguranţă!

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.