Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a anexelor şi caselor în construcţie

Odată cu venirea primăverii şi sezonului cald reîncep activităţile în construcţii, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive suplimentare pentru a nu fi expuşi furturilor de materiale de construcţi, scule şi dispozitive folosite în construcţii şi alte bunuri de valoare.

Suceava

La 01.04.2016, în jurul orei 09.00, Postul de poliţie Ipoteşti a fost sesizat de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o magazie a locuinței aflate în construcție pe raza comunei, mai multe bunuri. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că imobilul în construcție se află într-un loc izolat, la marginea localității, în noaptea de 31.03./01.04.2016, persoane necunoscute au sustras din interiorul unei magazii, scule electrice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiștii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Cajvana

La data de 02.04.2016, ora 18.00, Poliția orașului Cajvana a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din locuința moștenire aparținând unui bărbat de 32 de ani din municipiul Suceava. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul vechi, folosit ca magazie, nu este locuit, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe scule folosite în construcţii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiștii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.