Incendiu in localitatea Benia si Mihoveni

Incendiu în localitatea Benia 03.04.2016, ora anunţării la 112 – 16:49

Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Moldova Suliţa şi Breaza, au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui D.D., din satul Benia, comuna Moldova Suliţa.
La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit P+M, construită din lemn, şi două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la trei locuinţe aflate în imediata vecinătate. Incendiul a fost lichidat la ora 19:30. Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 56 de metri pătraţi, acoperişul din lemn al unei anexe (baie) pe 16 metri pătraţi, un foişor din lemn pe 4 metri pătraţi, documente personale, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale textile.

Flăcările au degradat centrala termică, 4 calorifere, tencuielile interioare şi învelitoarea din tablă ale anexei, precum şi o butelie de aragaz. A mai fost afectat lambriul din plastic al faţadelor celor 3 case învecinate, pe 50, 60 şi 70 de metri pătraţi.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele trei case învecinate, cu anexele şi bunurile aferente.

Incendiu în localitatea Mihoveni 04.04.2016, ora anunţării la 112 – 1:40

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia, au intervenit cu 4 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui B.I., din satul Mihoveni, comuna Şcheia.

La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul casei P+1+M, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la o altă casă, o anexă şi un camion, toate aflate în acceaşi curte. Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, care a suferit un atac de panică. După acordarea îngrijirilor medicale, victima a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:45. Au ars acoperişul casei pe 170 de metri pătraţi, planşeul mansardei, construit din rigips şi vată minerală, obiecte de mobilier, o pianină, aparatură electrocasnică, materiale textile depozitate în pod, tâmplărie din PVC şi documente ale unei societăţi comerciale.

S-au degradat izolaţia exterioară din polistiren, mansarda cu bunurile aferente şi parţial, din cauza apei, etajul şi parterul locuinţei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Pompierii au salvat casa proprietarului cu bunurile din interior, o casă bătrânească, o anexă corp comun, compusă din şură şi adăpost de animale, şi un camion.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.