ACŢIUNI CU EFECTIVE SPORITE PENTRU IDENTIFICAREA ŞOFERILOR BĂUŢI ŞI PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL

Peste 250 de poliţişti rutieri şi de ordine publică au fost prezenţi în acest week-end pe drumurile publice din judeţul Suceava desfăşurând activităţi de patrulare şi monitorizare a traficului rutier, în vederea prevenirii accidentelor şi
creşterii gradului de siguranţă rutieră. Ca urmare a măsurilor dispuse, până la această oră pe drumurile publice din judeţul Suceava nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu decese sau persoane rănite grav, traficul desfăşurându-se în condiţii de deplină siguranţă. Acţiunile au fost desfăşurate în baza analizelor privind factorii de risc identificaţi şi intervalele orare de manifestare, constatându-se faptul că în a doua parte a zilei destul de multe persoane, deşi consumă alcool, urcă la volan şi constituie un real pericol pentru siguranţa pe drumurile publice. Prezenţa activă în teren a poliţiştilor s-a evidenţiat şi prin identificarea în trafic a unor şoferi care au consumat băuturi alcoolice şi a unor persoane conducând vehicule fără a avea acest drept, prin acţiunile de constatare în flagrant a acestor infracţiuni fiind prevenite potenţiale tragedii rutiere.

Suceava

La data de 08.04.2016, ora 08.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Gheorghe Doja din localitate, autoturismul condus de o localnică de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, numerele de înmatriculare aparţinând unui autoturism. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ,,punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat” şi ”punerea în circulaţie a unui vehicul cu numere de înmatriculare false”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Jos

La data de 08.04.2016, ora 16.35, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani din orașul Vicovu de Sus.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Intrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta refuzat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde, bărbatul de 48 de ani a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. 

Dumbrăveni

La data de 09.04.2016, în jurul orei 01.10, o patrulă din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a oprit pentru control pe DN 29, pe raza localității Dumbrăveni, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Adâncata. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. 

Horodniceni

La data de 09.04.2016, în jurul orei 11.15, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală 7 Mălini, a identificat pe DJ 209A din comuna Horodniceni, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani, care, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc spre dreapta, pe o stradă, fiind urmărit și blocat de polițiști după aproximativ 2 km. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. 

Fălticeni

La data de 09.04.2016, în jurul orei 23.00, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada 2 Grăniceri din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Slatina. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reţinut din data de 03.08.2014, fiind cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. 

Șaru Dornei

La data de 09.04.a.c., în jurul orei 23.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174F, din comuna Șaru Dornei, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Fântânele

La data de 10.04.2016, în jurul orei 01.55, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a oprit pentru control pe DJ 290, din comuna Fântânele, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Mălini

La data de 10.04.a.c., în jurul orei 01.45, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Mălini. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Horodnic de Jos

La data de 10.04.a.c., în jurul orei 00.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 46B, de pe raza comunei Horodnic de Jos, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din localitate.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Poliţiştii vă îndrumă să respectaţi cu stricteţe regulile rutiere şi vă urează drum bun, în siguranţă!

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.