Persoane bănuite de comiterea unor furturi identificate de poliţişti

La data de 08.04.2016, în jurul orei 15.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Stulpicani, a efectuat un controlat pe linie de pază la sediul unei societăți comerciale din localitate, ocazie cu care, a surprins în flagrant, 4 localnici cu vârste între 17 și 28 de ani, care, în lipsa paznicului, sustrăgeau dintr-o hală obiecte metalice și accesorii de la instalația electrică. Paznicul societății, un bărbat de 56 ani din comuna Vama, a sosit la fața locului după circa 10 minute și a declarat polițiștilor faptul că, nu cunoaște modul în care autorii au pătruns în curtea și hala societății și au sustras bunurile.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, cu acceptul paznicului, care a primit o sumă de bani, autorii au pătruns în incinta societății, de unde au sustras calorifere din fier, ventilatoare cu motoare electrice, cabluri electrice, componente de la instalația electrică și motoare electrice montate pe utilajele de tâmplărie.

Bunurile au fost recuperare și predate reprezentantului societății. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La data de 05.04.2016, în jurul orei 15.00, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că, în perioada 04 – 05.04.2016, persoane necunoscute au sustras o platformă şi un utilaj, aparținând unei societăți comerciale administrate de o
femeie de 39 de ani din localitate și parcate pe strada Victoriei din municipiu. La 08.04.2016, în urma activităților întreprinse de polițiștii Biroului Investigații Criminale Fălticeni în cauza, a fost identificat autorul faptei ca fiind un bărbat de 49 de ani din orașul Gura Humorului.

În urma audierii, suspectul a declarat faptul că, urmare a unei înțelegeri anterioare cu o persoană necunoscută, prin care a achiziționat utilajul și platforma și pentru care a achita o primă tranșă de bani, la 05.04.2016, în jurul orei 03.00, a venit în municipiul Fălticeni și a luat bunurile.

Bărbatul de 49 de ani a predat platforma pe bază de dovadă, iar utilajul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a comis furtul și identificarea autorilor.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.