Polițiști suceveni au aplicat 299 de sancţiuni contravenţionale în urma acţiunilor de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane

În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe din cele mau grave. Activităţile de control au ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră în domeniul transportului de persoane, având în vedere specificitatea perioadei, înregistrându-se valori crescute de trafic.

În perioada 11 – 14.04.2016, pentru diminuarea factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie, în scopul menţinerii unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu birourile și formațiunile rutiere, au organizat şi desfăşurat acţiuni de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii autovehiculelor licențiate pentru transportul public de persoane, cât și cele din mediul concurențial folosite pentru transportul public de persoane ce nu respectă regimul legal de autorizare/licenţiere indiferent de capacitatea de transport și care produc dezechilibre în rândul activității de transport public în contradicție cu activitățile desfășurate conform reglementărilor legale.

În cadrul acțiunii au fost verificate 337 de vehicule şi au fost aplicate 299 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost constatate şi trei infracţiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare de cercetare penală. Pentru abaterile la regimul rutier constatate au fost reţinute 8 permise de conducere şi a fost retrase 25 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost indisponibilizate 7 vehicule şi au fost aplicate şi 6 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 modificată privind desfăşurarea activităţii de comerţ.

Exemple :
Un bărbat de 67 ani a condus microbuzul aparţinând unei societăţi comerciale pe str. 2 Grăniceri din mun. Fălticeni, efectuând transport de persoane pe ruta Fălticeni – Leucuceşti, fără a deţine asigurare obligatorie RCA valabilă. A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.000 lei şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Un bărbat de 35 ani a condus microbuzul aparţinând unei societăţi comerciale pe DN 2E, efectuând transport de persoane pe ruta Baia – Fălticeni, iar la controlul efectuat s-a constatat că transporta mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 840 lei, conform OUG 195/2002R. De asemenea, s-a aplicat sancţiune cu amenda în valoare de 12.000 lei conf. HG 69/2012 şi i-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare pentru desfăşurarea activităţii de transport persoane cu un microbuz pentru care nu deţine copie conformă a licenţei de transport.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să echipeze vehiculele corespunzător şi să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.