Doua persoane retinute pentru inselaciune, dupa efectuare unor perchezitii domiciliare

După desfăşurarea unor activităţi investigative complexe, poliţiştii judiciarişti au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pentru administrarea de material probator şi probarea activităţii infracţionale a două persoane care au înşelat un bătrân cu suma de 200.000 lei. Persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava, fiind totodată confiscate şi două autoturisme în valoare de cca. 30.000 lei.

La data de 14.04.2016 s-a procedat la efectuarea a 3 percheziţii domiciliare pe raza comunei Pătrăuţi şi s-au pus în executare mandate de aducere faţă de 2 persoane suspecte şi 4 persoane cu alte calităţi procesuale în cauză. În urma probatoriului administrat s-au emis ordonanţe de reţinere faţă de două persoane, un bărbat de 29 ani şi o tânără de 28 ani, ambii din comuna Pătrăuți sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă.
În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că, în perioada august 2015 – aprilie 2016, suspecţii, prezentându-se sub alte identităţi, şi profitând de starea de sănătate şi vârsta înaintată a unui bătrân de 83 ani, din municipiul Suceava, l-au determinat sub diferite pretexte nereale să le remită suma de circa 200.000 lei.
Au fost indisponibilizate în vederea instituirii măsurii asiguratorii a sechestrului două autoturisme ce aparţin suspecţilor, care au valoarea estimată de 30.000 lei, fiind continuate activităţile de cercetare în vederea recuperării prejudiciului.Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.