Material lemnos confiscat de poliţişti

La 15.04.2016, ora 04.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni, împreună cu specialiști ai Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe raza comunei Dumbrăveni, autoutilitara condusă de un tânăr de 23 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul transporta 12,7 m.c. cherestea din specia molid, iar în avizul de însoțire era
consemnată cantitatea de 8,10 m.c.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

În perioada 12-14.04.2016, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava a efectuat verificării la o societate comercială din orașul Frasin, administrată de un localnic de 32 de ani, ocazie cu care, a stabilit faptul că, bărbatul a achiziţionat cantitatea de 12,97 m.c. buștean gater, fără proveniență legală. Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 12,97 m.c. material lemnos, cu o valoare de 1828,32 lei.

La 15.04.2016, ora 07.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care transporta cherestea.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă documente legale de proveniență și transport a cantității de 2 m.c. cherestea. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

La 16.04.2016, ora 23.00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției orașului Salcea și a Posturilor de poliție Siminicea și Dumbrăveni, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe raza localității Plopeni, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă documente legale de proveniență și transport a cantității de 1,85 m.c. lemn foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 250 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.