Incendiu în comuna Arbore

Astazi, 19.04.2016, ora 7:22, Pompierii militari de la subunităţile din Solca, Rădăuţi, Fălticeni şi Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, Iaslovăţ, Cajvana, Milişăuţi, Botoşana şi Cacica, au intervenit cu 10 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat patru gospodării din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor, ardeau construcţiile din trei gospodării, fiind afectată şi casa de la o a patra gospodărie. Incendiul se manifesta cu violenţă din cauza cantităţilor foarte mari de materiale combustibile (lemn, furaje etc.) şi exista pericolul de propagare la gospodăriile învecinate.
Pe timpul intervenţiei salvatorilor, un pompier voluntar, de la SVSU Arbore, a suferit arsuri la nivelul gâtului. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava i-a acordat primul ajutor medical la faţa locului.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:20.
La prima gospodărie, proprietatea lui B.M., au ars acoperişul casei pe 120 de metri pătraţi, depozitul de furaje, adăpostul de animale şi bucătăria de vară, pe o suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi, şi alte bunuri. S-au degradat un autoturism, un tocător de furaje electric şi documente personale.
La al doilea proprietar, C.N., au ars şura, adăpostul de animale şi bucătăria de vară pe 150 de metri pătraţi. Au mai ars 1,5 tone fân, scule din lemn pentru tâmplărie, 30 de metri cubi lemn de construcţii şi alte bunuri. S-au degradat ferestrele de la casa de locuit, două tocătoare de furaje electrice, diverse scule electrice şi elemente de tâmplărie.
La a treia gospodărie, aparţinând lui C.C., au ars elemente de construcţie din lemn de la podul casei, pe o suprafaţă de 4 metri pătraţi, şi s-au degradat sticla de la ferestrele din PVC ale casei şi izolaţia din polistiren, pe 20 de metri pătraţi. Acoperişul casei din a patra gospodărie, aparţinând numitei I.T., a ars pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de o instalaţie de încărcat bateria de acumulatori (redresor auto) lăsată în funcţiune şi nesupravegheată.
Pompierii au salvat restul casei de locuit şi o anexă la primul proprietar, casele de locuit şi anexe la ceilalţi proprietari, cu bunurile aferente.

Video


Galerie foto

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.