Acţiuni şi controale executate de poliţişti

La data de 21.04.2016, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava, împreună cu specialişti din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Suceava și Oficiul pentru Protecția Consumatorului Suceava, au organizat o acțiune pe raza municipiului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale și a comerțului ilicit. În cadrul acţiunii poliţiştii au verificat 100 de societăţi comerciale, întreprinderi familiale sau individuale, persoane fizice, au constatat 1 infracţiune şi au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 103.100 lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost confiscate bunuri în valoare de 5.130 lei, constând în conserve de carne şi peşte de provenienţă ucraineană, produse industriale, articole de îmbrăcăminte, cafea, etc.

Exemplu:
Cu ocazia verificărilor efectuate în Centrul Comercial Bazar Suceava, echipa de control a identificat o femeie din localitate, care oferea spre comercializare peste 100 conserve de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 1.500 lei, încălcând normele sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor. Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional conform H.G. nr.984/2005, iar întreaga cantitate de produse alimentare a fost confiscată.

În perioada 19.04.-20.04.2016, echipe mixte de control constituite din poliţişti ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat și desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități legate de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.000 lei, toate la Legea nr.171/2010.

La data de 21.04.2016, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul dintr-o anexă a unor scule electrice în valoare de circa 2.300 lei, faptă comisă
de autori necunoscuţi în noaptea de 13/14.04.2016, în dauna unei victime de 52 de ani, din municipiul Fălticeni, polițiștii Biroul investigaţii criminale Fălticeni au reușit identificarea autorilor ca fiind trei tineri, de 17, 18 și 19 ani, toți din localitate, care au comis mai multe furturi din locuinţe de pe raza municipiului Fălticeni, cu prejudiciul total de aproximativ 8.000 lei, din care, 85% a fost recuperat.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei suspecți.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.