„O meserie pentru viaţă”

Pentru al treilea an consecutiv, militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi au derulat un proiect comun cu Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, intitulat „O meserie pentru viaţă”. Astfel, în săptămâna „Şcoala Altfel”, un grup de 28 de elevi au desfăşurat activităţi de pregătire pe linia situaţiilor de urgenţă. Timp de câteva zile, copiii au petrecut câte 8 ore alături de pompierii militari, în subunitatea salvatorilor, iar la finalul perioadei, au fost evaluaţi privind cunoştinţele asimilate din domeniul situaţiilor de urgenţă (incendii, cutremure, accidente, inundaţii, fenomene meteo periculoase, epidemii şi epizotii)

După perioada sărbătorilor de Paşte, elevii vor desfăşura un amplu exerciţiu, la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, în care va fi simulată o situaţie de urgenţă, iar salvatorii învăţăcei vor fi servanţi pompieri şi paramedici SMURD. După exerciţiu, ei vor avea ocazia să prezinte colegilor lor regulilele de comportare în situaţii de urgenţă, asimilate pe timpul pregătirii.
La final, copiii vor primi din partea organizatorilor premii şi diplome, precum şi aprecierile colegilor, a cadrelor didactice şi, nu în ultimul rând, a pompierilor militari, cei care au avut grijă ca ei să aibă posibilitatea să îşi aleagă „o meserie pentru viaţă”.

Video

;

Galerie foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.