Anotimpul termopanelor

Odata cu vremea calda a inceput sezonul renovarilor, drept pentru care m-am gandit ca recomandarile in ceea ce priveste ferestrele termopane din Suceava, sunt binevenite. Aceste randuri pot fi idei sau sfaturi pentru urmatoarea ocazie cu care va doriti sa schimbati ceva la aspectul casei voastre.

Exista momente cand avem asteptari atat de mari de la noi dar si de la caminul nostru, incat parca nu suntem multumiti pana nu schimbam totul si aici nu ma refer doar la schimbarea covorului. Sunt momente in care visam la schimbari radicale, care sa ne transforme casa si sa simtim ca parca ne-am cumparat alta casa, si ca parca ne umplem de energie numai la acest gand. Una din aceste schimbari poate fi schimbarea usilor si ferestrelor. Insa care este fereastra potrivita? Cum aflu ce vreau si am nevoie?

Unul dintre primele sfaturi pe care le-am auzit, cand am pus aceasta intrebare a fost sa caut producatori romani. Locali, daca se poate. De ce? Pentru ca acestia au produse de calitate superioara, intocmai ca producatorii straini care exporta la noi in tara, numai ca poti gasi produsele necesare, la pret de producator, adica mai mici.

In plus, vei ajuta economia locala, in primul rand. Pun pariu ca exista in zona in care traiesti o firma producatoare de ferestre termopan, nu-i asa? Retine, cu cat sunt mai aproape de tine cu atat mai ieftina va fi intreaga renovare.

Ferestrele termopan, mai ales cele cu tamplarie pvc nu au un pret foarte ridicat, tocmai pentru ca pretul de producere a tamplarie nu este exagerat. De aceea, daca gasesti o firma producatoare, mai bine cumperi direct de la ei sau de la reprezentanta lor. Intermediarii nu fac altceva decat sa mareasca pretul fara motiv. Alege producatorii de incredere care au fost certificati de clienti sau de alte entitati din acelasi domeniu pentru a fi sigur ca alegi calitatea in locul cantitatii.

Indiferent de numarul de ferestre de care ai nevoie, pretul, per total nu ar trebui sa depaseasca cateva mii de lei. Totusi, asta depinde si de numarul de straturi de sticla pe care il alegi, precum si tipul de tamplarie care ti se pare potrivit. Culorile diferite ale tamplariei pot sa aduca ceva bani in plus pe nota de plata, precum si materialul din care este produsa tamplaria.

Totusi, cred ca sunteti de acord cu mine cand spun ca niste ferestre si usi nou – noute dau un aer proaspat casei dumneavoastra. Este natural sa nu iti doresti calitate proasta cand vine vorba de casa ta, este natural sa iti doresti ce e mai bun, atat cat iti permite bugetul, tocmai de aceea exista atat de multe variante de a te descurca cu bugetul stabilit.

Astfel, avand in vedere ca primavara abia a inceput, cred ca deja v-ati stabilit prioritatile pe anul acesta. Daca din planul dumneavoastra fac parte si ferestrele si usile, atunci luati aminte la sfaturile de mai sus si incepeti activitatea. Nu este niciodata prea devreme sa schimbati imaginea casei dumneavoastra intr-una mai buna. Acum este momentul potrivit!

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto | Eleganță și siguranță: Descoperă Balustradele din Sticlă pentru un Design unic

Eleganță și siguranță: Descoperă Balustradele din Sticlă pentru un Design unic În lumea modernă a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.