Contravenţii la regimul silvic

La data de 22.04.2016, ora 06.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Moldovița, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos. Conducătorul auto a fost condus la sediul Ocolului Silvic Marginea, unde, specialiștii silvici au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal 4 metri steri lemn de foc de esență fag.
Bărbatul de 26 de ani a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 540 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La data de 20.04.2016, ora 16.00, poliţiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, privind modul de achiziţie, prelucrare și comercializare a materialului lemnos, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, reprezentantul societăţii, un bărbat de 42 de ani din localitate, a vândut cu avize de însoţire din care nu a rezultat provenienţa legală, cantitatea totală de 54,52 m.c. cherestea răşinoase, în valoare de 25.188 lei.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, reprezentată prin administratorul ei, cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/201 şi confiscarea valorică a cantităţii de 54,52 m.c. cherestea răşinoase, în valoare de 25.188 lei.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.