Acţiunea „Bucuria de a Dărui” din 26 aprilie 2016

Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, Asociaţia Societatea pentru Egalitate de Gen „SEG” Suceava şi Ocolul Silvic Bisericesc Ilişeşti, Asociatia „Plai Străbun” Pârteştii de Jos, în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava și Asociația „Alecs Group” Suceava, au organizat pe 26.04.2016, începând cu orele 900, în cadrul Campaniei „Vestitorii Primăverii”, acţiunea „Bucuria de a Dărui”, ce a constat în sprijinirea unei familii defavorizate din orașul Liteni, compusă din 6 membri (mamă cu 5 copii), ce locuiesc la fosta Casă de Copii, într-un spațiu – fostă magazie a Casei de Copii din Liteni, familia nu avea geamuri, foloseau nailon pe post de sticlă, se încălzeau la o sobă ce scotea fum, un spațiu ce voluntarii ONG-ului SEG împreună cu cei ai EUROACTIV se vor mobiliza în perioada de după Sărbătorile de Paște să igienizeze și să reamenajeze acel spațiu.

Voluntarii împreună cu profesorii prezenți au adus ajutoare materiale (parchet și mașină de spălat) alimentare, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă personală.

Cazul umanitar fost identificat de referentul pe probleme sociale din orașul Liteni împreună cu un voluntar al asociației “EUROACTIV”.
Acțiunea a fost sprijinită de Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, de colectivul de cadre didactice al Școlii “Miron Costin” Suceava sprijiniți de părinți ai elevilor școlii, de Palatal Copiilor și de Oscar Wilde Suceava și de Asociația “SEG”.
La acțiune au participat: prof. Loredana-Mihaela Ceică (inspector școlar și membru în Consiliul Director al EUROACTIV Suceava), echipa de conducere a Asociației “EUROACTIV” coordonațI de prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu și Romeo-Irinel Bolohan – vicepreședinte EUROACTIV, doamnele profesoare Raluca Alexa, Camelia Alexandriuc și Irina Brînzei de la Școala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava, directorul Palatului Copiilor – doamna prof. Beatrice Choleva cu doamna prof. Petronela Rusu, domnul psih. Constantin Alecsa de la Asociația “Alecs Group” Suceava, doamna ec. Viorica-Luminița Banc – președinta Asociației “SEG” Suceava și, domnii Vasilică Vasilovschi de la Ocolul Silvic Bisericesc Suceava cu, Părintele Ilișoi Viorel – președintele Asociației Unităților de Cult Ortodoxe Proprietare de Păduri din Protopopiatul Sucevei, sprijiniți și de voluntarii: prof. Mihai Greciuc, Silvestru Grădinaru, Daniela Ciubotariu, Lavinia Paicu, Andreea-Larisa Sîrbu, Adelin-Codruț Palaghiciuc, Gabriel Ciornei și Ilie Tihulcă.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.