Persoana salvată după ce a fost surprinsă de un mal de pământ, în orașul Frasin

Trei echipaje de salvatori de la Garda de Intervenție Gura Humorului și de la Detașamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru salvarea unei persoane, care a fost surprinsă de un mal de pământ, în orașul Frasin.

Bărbatul face parte dintr-o echipă de muncitori, care lucra pentru efectuarea unui șanț de canalizare, ce avea o adâncime de aproximativ 3 metri. La un moment dat, un mal de pământ s-a surpat peste C.I., în vârstă de 37 de ani, și l-a îngropat până la nivelul umerilor. Un coleg excavatorist a avut prezență de spirit și a blocat cu cupa utilajului restul de pământ, care ar fi urmat să îl îngroape în totalitate pe muncitorul aflat în șanț. Acest lucru i-a salvat viața omului.
La sosirea echipajelor, victima avea doar capul și o mână la suprafață, dar era conștientă și cooperantă. De altfel, pe timpul întregii operațiuni de extragere, tânărul a comunicat în permanență cu salvatorii și a ascultat indicațiile primite, lucru ce a ușurat misiunea pompierilor militari.
Cu ajutorul accesoriilor din dotare, dar și al unui alt excavator, salvatorii au început manevrele de extragere, concomitent cu administrarea de oxigen victimei.

După aproximativ o oră, tânărul a fost extras în totalitate și preluat de pompierii paramedici SMURD, care l-au transportat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
Misiunea salvatorilor s-a încheiat cu succes la ora 17:50.

Galerie foto

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.