Campania “Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt!”

Mai mult de un sfert din furturile din locuinţă şi anexe se comit pe fondul lipsei de asigurare a acestora cu sisteme minime de siguranţă. Mai mult, în peste 20% din cazuri sunt ignorate elemente minime de siguranţă, proprietarii ,,facilitând” accesul în locuinţă prin lăsarea deschisă a uşilor şi geamurilor. Pentru creşterea gradului de responsabilitate a cetăţenilor, poliţiştii derulează campania ,,Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt!”, proprietarii fiind îndrumaţi să adopte reguli minime de siguranţă pentru a nu deveni victime ale furturilor prin diverse moduri de operare.

Totodată, poliţiştii mediatizează zilnic cazuri de furturi comise pe fondul superficialităţii modului de asigurare a locuinţelor pentru a conştientiza populaţia cu privire la dimensiunea fenomenului infracţional.

Șcheia

La 18.06.2016, ora 11.30, un bărbat de 46 de ani, din comuna Șcheia, a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 17/18.06.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri dintr-o anexă a locuinței. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care a lăsat neasigurată și cu cheia în ușă, anexa locuinței folosită ca atelier, în noaptea de 17/18.06.2016, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras scule electrice și mecanice, valoarea prejudiciului fiind de circa 1.900 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Păltinoasa

La 17.06.2016, în jurul orei 11.00, Postul de poliție Păltinoasa, a fost sesizat despre faptul că, persoane necunoscute au sustras material lemnos din imobilul aparținând unui localnic de 38 de ani. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că imobilul nu este locuit, victima fiind plecată la muncă în străinătate, persoane necunoscute au fost sustras 21 grinzi din material lemnos, prejudiciul fiind de circa 800 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Bărbat găsit carbonizat în casa care a ars

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort în locuința …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.