Home / Actualitate / Atenţie la legalitatea actelor de comercializare a produselor accizabile!

Atenţie la legalitatea actelor de comercializare a produselor accizabile!

Poliţiştii atrag atenţia agenţilor economici dar şi persoanelor fizice cu privire la legalitatea actelor de comerţ vizând vânzarea de ţigarete şi alcool. Reamintim că este interzisă comercializarea de ţigări la bucată, de produse fără acte de provenienţă, precum şi vânzarea de alcool şi tutun către minori.

La data de 27.10.2016, ora 09.53, polițiștii orașului Dolhasca s-au deplasat la un bar din localitate, unde în urma controlului efectuat au găsit sub un grătar de lemn cantitatea de 740 bucăţi ţigarete de proveniență străină. În urma verificărilor s-a constatat că erau ţigarete de mai multe mărci de provenienţă Republica Ucraina, fără acte justificative.

Având în vedere faptul că administratorul în cauză nu a prezentat documente de proveniență și introducere în evidențele contabile a țigărilor identificate, s-a întocmit proces verbal de constatare și s-a procedat la ridicarea țigărilor în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

Administratorul barului, o femeie de 38 ani, localnică, a declarat faptul că a cumpărat țigările respective de la o persoană necunoscută contra sumei de 250 lei și avea intenția de a le comercializa la barul său.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Publicitate
dezmembrari udesti

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

              La 03.12.2020, ora 08.26, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municiupiului Rădăuţi a oprit pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.