COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI . Proiect educațional – expoziție interactivă

Muzeul Bucovinei Suceava, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, lansează proiectul educațional COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI.

În cadrul proiectului, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava, va fi itinerată expoziția COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI realizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași. Ineditul expoziției itinerate constă în faptul că aceasta a fost concepută de către liceenii ieşeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului.

Lumea reconstruită de elevii din liceele ieșene cuprinde obiecte specifice perioadei în care părinţii lor erau copii: costumul de pionier, insigne de pionier, sifonul, sticla de lapte, discurile de vinil, pick-up–ul, penarul școlar, diferite materiale didactice sau alte obiecte din acea perioadă.
Muzeul Bucovinei invită liceenii suceveni să se alăture inițiativei colegilor de la Iaşi şi să participe și ei cu obiecte specifice perioadei – la această expoziție.

Obiectele aduse de cei care doresc să participe vor fi etichetate cu datele de contact ale deţinătorului şi vor fi predate spre expunere, pe baza unui proces verbal de predare-primire încheiat cu Muzeul Bucovinei, respectiv cu responsabilul expoziţiei.

De asemenea, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iași invită vizitatorii să aducă ei înșiși obiecte specifice vieții cotidiene din perioada comunistă, oferindu-le posibilitatea de a reconstrui atmosfera acelei perioade.

La finalizarea perioadei de expunere obiectele vor fi returnate deținătorilor.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Muzeul de Istorie Suceava pe data de 7 decembrie 2016, ora 13.

Perioada de colectare a obiectelor care vor fi expuse: 1 – 25 noiembrie 2016

Informaţii suplimentare: Muzeul Bucovinei, Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, Iuliana Roşca-şef birou, telefon 0230-216439 interior 116.

  Conferință de presă

1. Expoziția retrospectivă „Drumul spre lumină” – cca. 100 lucrări din care 7 tapiserii ale regretatei Angela Bolnavu Pitariu – (10 noiembrie – 16 decembrie). Vernisaj: 10 noiembrie, ora 17,00

2. Aurul și argintul antic al României (16 noiembrie 2016 – 29 ianuarie 2017) – 1065 piese (4 piese din Tezaurul de la Pietroasa, brățările dacice, coiful de la Coțofănești, bijuterii, monede, diferite vase etc.; piesele provin de la 32 de muzee din România; Muzeul Bucovinei a participat cu 10 piese din metal prețios). Piesele se încadrează cronologic între mileniul V î.Hr. și secolul VII d.Hr. Vernisaj: 16 noiembrie, ora 11,00

3. Expoziție cu vânzare Mineralia II (18-20 noiembrie) – la Muzeul de Științele Naturii – sunt expuse bijuterii și alte artefacte din pietre semiprețioase; expoziția este realizată în colaborare cu Andrei Gorduza de la Baia Mare.

4. Simpozioanele Artă și civilizație medievală și Bucovina – file de istorie (28-29 noiembrie) sunt dedicate împlinirii a 98 de ani de la unirea Bucovinei cu România. Sunt invitați cca. 100 de cercetători din România (Suceava, Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Sibiu, București, Ploiești, Cluj, Timișoara), Ucraina (Cernăuți și Kiev) și Republica Moldova. Lucrările se vor desfășura pe 4 secțiuni: arheologie, istorie medievală, istorie modernă și contemporană și conservare-restaurare. Simpozionul este organizat de Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Cu acest prilej va fi lansată și medalia comemorativă Karl A. Romstorfer (1916-2016). Arhitectul s-a născut în 17 martie 1854 și a murit în 24.09.2016. În deschidere va fi vernisată și expoziția permanentă „Sala Ion Nistor”.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.