Home / Actualitate / Dosare penale pentru minori bănuiţi de furt şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Dosare penale pentru minori bănuiţi de furt şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Mai multe echipaje de poliţie au intervenit la timp, cu operativitate şi au reuşit blocarea în trafic a unui vehicul furat condus de un minor, înainte de a se produce un eveniment cu urmări grave.

La 08.11.2016, ora 20:57, o femeie de 63 ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul ce a fost parcat pe strada Aron Pumnul, în dreptul unui imobil din localitate.

Proprietara a parcat în seara de 07.11.2016, în jurul orei 19,00, autoturismul și a asigurat portierele din față ale mașinii, ușa laterală a autovehiculului rămânând în poziție închisă și neasigurată din cauza unei defecțiuni la sistemul de asigurare, iar cheia de la contactul mașinii a lăsat-o într-un compartiment în bordul mașinii. În jurul orei 20,55 când s-a prezentat la locul unde a parcat autovehiculul a constatat lipsa acestuia.

Mi multe echipaje de poliţie au efectuat filtre în trafic, iar o patrulă de la Secția 3 de Poliție Rurală Marginea a observat autoturismul în cauză pe o stradă, astfel că s-a trecut la urmărirea acestuia, folosindu-se sistemul acustic și luminos. Autoturismul urmărit nu a oprit la semnalele polițiștilor continuându-și deplasarea către municipiul Rădăuți. Pe raza municipiului Rădăuți, autoturismul a fost blocat.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 07.11.2016, în jurul orei 18,30, în zona unui magazin din Municipiul Rădăuți, str. Mihai Viteazul, s-au adunat mai mulți tineri printre care și tânărul identificat la volanul autoturismul reclamat ca fiind sustras, respectiv un minor de 15 ani. În jurul orei 19,30, minorul a plecat din acel loc și a revenit în jurul orei 20,00 conducând autoturismul şi propunându-le celor prezenți să-l însoțească la o plimbare. Ulterior la volanul vehiculului a urcat şi un tânăr de 16 ani

S-a reușit identificarea tutor persoanelor (tinerilor) care se aflau în calitate de pasageri în autoturismul sustras, ocazie cu care s-a stabilit că aceștia nu au fost victime ale vreunei infracțiuni, iar autovehiculul, în valoare de circa 5.000 euro, a fost ridicat de la fața locului și indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor

În urma consultărilor cu unitatea de parchet s-a stabilit ca cei doi minori să fie cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat” și „conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, respectiv „complicitate la furt calificat” și „conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, urmând a se dispune procedural de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Rădăuți.

Publicitate
Celilad Radauti

Publicat de: infosuceava

Alte articole

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 438 pacienți, și anume 81 pacienți Covid-19 și 357 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 8 pacienți, din care 1 pacient este intubat

Astăzi, 05.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.