Home / Actualitate / Arbori doborâţi de vânt şi mai multe localităţi rămase fără energie electrica, în urma fenomenelor meteo periculoase

Arbori doborâţi de vânt şi mai multe localităţi rămase fără energie electrica, în urma fenomenelor meteo periculoase

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben, pentru judeţul nostru, valabilă în perioada 13 noiembrie, ora 9:00 – 14 noiembrie, ora 11:00. Sunt vizate intensificări ale vântului şi ninsori moderate cantitativ. De asemenea, s-a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă astăzi, 13 noiembrie, în intervalul orar 11:00-18:00. Aceasta vizează viscol puternic în zona montană înaltă şi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite.

În urma instituirii avertizărilor meteo, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost convocat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. De asemenea, echipaje ale pompierilor militari suceveni, cu autoturisme de serviciu, au monitorizat drumurile din zona de competenţă a tuturor subunităţilor din judeţ.
Salvatorii suceveni au intervenit pentru defrişarea a doi arbori doborâţi de vânt, în municipiul Suceava, pe străzile Simion Florea Marian şi Aleea Dumbrăvii.

Lucrătorii E-On au transmis la ora 13:00, un raport operativ prin care anunţa că echipajele companiei sunt în teren pentru e remedia defecţiunile înregistrate până la ora transmiterii raportului. Este vorba de 13 localităţi afectate, 8 nealimentate cu energie electrică total (Costileva de Sus, Hânţeşti, Volovăţ, Iaslovăţ, Bălcăuţi, Calafindeşti, Şerbăuţi şi Negostina) şi 5 parţial (Suceava, Rădăuţi, Siret, Izvoarele Sucevei şi Moldova Suliţa).

Echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă rămân în continuare mobilizate în teren în sprijinul populaţiei, pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor. Sfătuim cetăţenii să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone şi să-şi închidă bine uşile, geamurile sau orificiile pentru ventilaţie de la locuinţe şi anexe gospodăreşti.

De asemenea, să nu atingă firele căzute la pământ și să asigure elementele de construcție.

Foto

Publicitate
euro tehnic -800

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 438 pacienți, și anume 81 pacienți Covid-19 și 357 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 8 pacienți, din care 1 pacient este intubat

Astăzi, 05.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.