De Crăciun fii mi bun…. şi treaz la volan! Moşul le-a adus unor şoferi dosare penale la regimul rutier

În fiecare seară a acestei minivacanţe de Crăciun zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.
În aceste zile peste 500 de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 30 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistată de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.
Vă prezentăm alăturat câteva exemple de neurmat, fapte săvârşite de oameni care nu conştientizează pericolul pe care îl constituie pentru traficul rutier.

Pentru comportamentul iresponsabil, Moşul le-a adus şoferilor… dosare penale.

Rădăuți

La 23.12.2016, în jurul orei 16.41, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe str. Spitalului din localitate, la intersecția cu str. Gării, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Horodnic de Sus

La 23.12.2016, ora 21.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 45, de pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 52 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La 24.12.2016, în jurul orei 02.30, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Ulma. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 24.12.2016, ora 15.30, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe str. 22 Decembrie din localitate, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, un bărbat de 63 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu două autovehicule, unul staționat și celălalt aflat în mers. Din impact nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 63 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

Salcea

La 24.12.2016, ora 20.05, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 29, pe raza orașului Salcea, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar termenul de valabilitate al numerelor provizorii este expirat din 21.12.2016.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

La 24.12.2016, ora 23.30, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe raza orașului Salcea, la intersecţia DC 64 cu str. La tei, autoturismul condus de un localnic de 33 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

Siret

La 25.12.2016, ora 06.01, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe strada Carpați din orașul Siret un localnic de 49 de ani, a fost acroșat de un autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit și și-a continuat deplasarea.
Ulterior, autoturismul înmatriculat în străinătate, a fost identificat de polițiști pe DN 2, acesta fiind condus de un bărbat de 40 de ani, tot din orașul Siret. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și ,, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Mălini

La 26.12.2016, ora 17.42, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe raza comunei Mălini, s-a produs un accident rutier. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența proprietarului unui autovehicul, care i-a înmânat cheile verișorului său pentru a-și lua o haină din interior, un minor de 16 ani, din comuna Mălini, ce nu posedă permis de conducere, s-a urcat la volan și a condus autoturismul pe DJ 209B din localitate, ocazie cu care, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.
Din accident, a rezultat doar avarierea celor două autoturisme, fără victime omenești.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

Satu Mare

La 27.12.2016, ora 00.35, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178B, pe raza comunei Satu Mare, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 27.12.2016, ora 01.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, s-a sesizat despre faptul că, pe strada Păcii din localitate, un autoturism a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, acesta avariind cu spatele un coş de gunoi.
Întrucât conducătorul auto, identificat de polițiști ca fiind un localnic de 33 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Sunt doar câteva exemple prin care încercăm să atragem atenţia încă o dată cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan.

Poliţiştii au identificat în flagrant zeci şoferi care au consumat alcool, prevenind astfel potenţiale tragedii rutiere. Poliţiştii atrag atenţia încă o dată asupra responsabilităţii conducătorilor auto şi necesităţii respectării legii pentru a evita tragedii pe şosele. Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.