Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 04.01.2017, ora 04.04, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNAU 112 despre producerea unui accident rutier soldat cu victime omeneşti şi pagube materiale pe DJ 178A în localitatea Părhăuți, comuna Todirești.
Din verificări a reieșit că la data și ora de mai sus, un tânăr de 20 ani din orașul Cajvana conducea autoturismul pe DJ 178 A, în localitatea Părhăuți, pe direcţia Todirești către Suceava. Când a ajuns într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un șanț ce mărginește sensul opus de mers.
Imediat după producerea accidentului şoferul a plecat de la locul producerii accidentului prezentându-se la unitatea medicală din orașul Cajvana. Personalul medical a solicitat prezența unei ambulanțe, tânărul fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere.
Verificările sunt continuate de către Biroul Rutier sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se dispune măsuri procedurale.

Suceava

La 04.01.2017, ora 13.05, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Gheorghe Doja din Suceava s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. Din verificări a reieșit că la data și ora de mai sus un tânăr de 21 ani din oraşul Salcea, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Doja din Suceava, din direcţia cartierului Iţcani spre intersecţia cu strada Jean Bart, ajungând la trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător, situată în zona intersecţiei cu strada Fagului, conducătorul auto nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 60 ani din Suceava, ce se afla angajată în traversare străzii pe marcajul pietonal.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Atât conducătorul auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorului auto i s-a recoltat o probă biologică de sânge necesară pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.