Material lemnos confiscat de poliţişti şi infracţiuni la regimul silvic constatate

La 13.01.2017, ora 14.50, o echipă mixtă din cadrul Postului de poliție Valea Moldovei și angajați silvici, a identificat pe raza Cantonului Silvic 10 Obștea Valea Seacă, pe drumul forestier, la o distanță de 5 metri față de bariera de acces, 14 bușteni din specia fag, iar la o distanță de aproximativ 50 m, de drumul forestier, atelajul hipo condus de un bărbat de 48 de ani, din satul Mironu. Cu ocazia audierii, bărbatul a declarat faptul că, la 13.01.2017, în jurul orei 10.00, s-a deplasat în fondul forestier al Cantonului Silvic 10 Valea Seacă, a tras și adunat cu calul mai mulți bușteni, pe care i-a depozitat după bariera de acces, urmând să-i încarce în atelaj și să-i transporte la domiciliu.

În urma inventarierii masei lemnoase, specialiștii silvici au stabilit cantitatea de 1,32 m.c. lemn de foc de esență fag, ce a fost predată în custodia Cantonului Silvic. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt de arbori, ce va fi soluționat procedural.

Pleşa

La 13.01.2017, ora 11.50, o echipă mixtă formată din polițiști ai Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului și lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Solca, a oprit pentru control pe DJ 209L, pe raza satului Pleşa, autoutilitara condusă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta materialului lemnos. În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, ce a fost inventariat de specialiștii silvici, care au stabilit faptul că, acesta transport ilegal, cantitatea de 4,36 m.c. lemn de esență rășinoase.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Gura Humorului, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţionale cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.