Foto și video. Pirotehniștii ISU au efectuat patru detonări pentru a debloca gheaţă de pe râul Bistriţa

De ziua lor, pe 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România, pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit în municipiul Vatra Dornei, în zona Chilia, pentru distrugerea unor formaţiuni de gheaţă la confluenţa râului Dorna cu Bistriţa.

Chiar dacă nu existau probleme reale în zonă, din cauza precipitaţiilor anunţate pentru zilele următoare, pentru mai multă siguranţă, la ordinul prefectului Constantin Harasim, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei, Echipa Pirotehnică s-a deplasat marţi dimineaţă în municipiul-staţiune.

Pompierii militari au efectuat 4 detonări, iar în urma distrugerii formaţiunilor de gheaţă, s-a eliminat blocajul şi s-a creat un culoar de curgere. Acesta va asigura preluarea unui debit mărit, în cazul în care se vor înregistra creşteri ale nivelului râului Bistriţa în următoarea perioadă.

În momentul transmiterii buletinului informativ, nu există pericol de inundaţii pentru gospodăriile de pe raza municipiului Vatra Dornei.

Foto sursa ISU Suceava

Video

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Microbuz cu 6 oameni, răsturnat la Prisaca Dornei

Un microbuz scăpat de sub control de șofer s-a răsturnat vineri dimineață pe DN 17, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.