Amendă contravențională de 5000 lei și materialul lemnos în valoare de 14.000 lei confiscat. Vezi ce s-a întâmplat!

La data de 01.03.2017, ora 08.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC Piață, de pe raza comunei Marginea, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 41 de ani, din comuna Comănești, care transporta material lemnos, respectiv cherestea. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, pentru transportul de cherestea a fost emis un singur aviz de însoțire, pentru cantitatea de 23,352 m.c., deși, atât capul tractor, cât și remorca erau încărcate cu material lemnos, iar persoana menționată în avizul de însoțire prezentat, nu corespundea cu persoana identificată ca și conducător auto.

Având în vedere neconcordanțele identificate în registru și documentele puse la dispoziție de conducătorul auto, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 41 de ani, transporta 23,352 m.c. cherestea tivită de esență brad.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 14.000 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, legislația în domeniu neprecizând pentru această faptă și confiscarea autovehiculului care transportă materialul lemnos.

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Vârstnicii și persoanele vulnerabile – prioritate la vaccinare

“Ieri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.