Doi cetățeni turci opriți la frontira de nord a țării

 

 Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – județul Suceava au depistat doi cetățeni turci în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina, cu scopul de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

 Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În ziua de 28 mai a.c., la nivelul Sectorului P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.30, lucrătorii noștri au depistat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele, care nu vorbeau limba română, au fost duse la sediul sectorului PF, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste de 52, respectiv 17 ani. Din primele verificări a rezultat faptul că persoanele au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei doi bărbați au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Publicitate
dezmembrari-veresti-macheta

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.