Acţiune pe linie rutieră desfăşurată de poliţişti

La 14.02.2018, polițiștii din cadrul Biroului Rutier împreună cu poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Suceava, dar şi pe raza comunelor arondate, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi contravenţionale la regimul rutier şi pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier. În cadrul acţiunii, au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.245 lei. Au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
La 14.02.2018, ora 08.12, un bărbat de 39 de ani, din comuna Ipoteşti a fost depistat de polițiști pe strada Parcului, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul și având o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, aplicându-i-se totodată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conducere autovehicule pe o perioadă de 90 zile.

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă desfăşurată de poliţişti

În perioada 10.02.-11.02.2018, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a organizat o acțiune pe raza de competență, pe linia asigurării unui climat de siguranță a cetăţenilor și prevenirea accidentelor rutiere cu consecințe grave.
Au fost verificate 69 autovehicule şi legitimate 69 de persoane. Au fost testaţi alcoolscopic 52 conducători auto, fiind constatate 2 infracțiuni şi aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.960 lei. Au fost reţinute 3 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare .
Exemplu:
La 10.02.2018, în jurul orei 16.15, un bărbat de 34 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea pe DJ 175, din localitatea de domiciliu, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, având autorizația de circulație provizorie expirată din 19.10.2017. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.