Sancţiuni în valoare de peste 100.000 lei aplicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilicite de comerţ

Joi 22 martie a.c., între orele 09.00-12.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea 12/1990 republicată, precum şi a altor acte normative în vigoare, referitoare la legalitatea actelor de comerţ. Acţiunile sunt desfă’şurate în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, siguranţa cetăţenilor şi respectarea normelor legale privind calitatea şi legalitatea provenienţei bunurilor comercializate către consumator fiind priorităţi ale poliţiştilor suceveni.

Poliţiştii au verificat 78 de societăţi comerciale, interprinderi individuale, persoane fizice autorizate sau producători agricoli. A fost constatată o infracţiune, la art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind drepturile de autor şi mărcile.

Totodată, au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 113.600 lei, toate la Legea nr. 12/1990 republicată, privind legalitatea actelor de comerţ.

Au fost confiscate bunuri în valoarea de peste 10.000 lei, constând în articole de îmbrăcăminte şi bunuri alimentare;

EXEMPLU:

La data de 22.03.2018, a fost depistat în Complexul Comercial Bazar Suceava, un bărbat 45 ani, din mun. Suceava, ce oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte marca înregistrată şi protejată, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că ar fi contrafăcute. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată”, prev. de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

POLIȚIȘTII PREZENȚI LA PARADA MILITARĂ ȘI ÎN MIJLOCUL SUCEVENILOR DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

La acest ceas aniversar, simțim cu atât mai mult mândria că suntem români și că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.