Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

STROIEȘTI 

La 31.05.2018, în jurul orei 00.29, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, în zona comunei Stroieşti, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din municipiul Suceava, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 114 km/h. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deţine permis de conducere provizoriu eliberat de autorităţile din Marea Britanie, care însă, nu permite conducerea de autovehicule pe drumurile publice din România. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

RĂDĂUȚI 

La 31.05.2018, ora 00.26, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Pătrăuţi, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 92 km/h în localitate, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 50 km/h. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, deşi acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

VATRA DORNEI 

La 31.05.2018, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Dornelor din localitate, motocicleta condusă de un minor de 17 ani din judeţul Vaslui, ce posedă permis de conducere valabil eliberat de autorități din străinătate. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărrul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.