Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 12.08.2018, în jurul orei 04.35, în timp ce conducea motociclul pe strada Larga Deal din comuna Capu Câmpului, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 26 de ani din oraşul Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a căzut pe partea carosabilă.
Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar motociclul nu este înregistrat, plăcuţa de înmatriculare aplicată fiindu-i dată de o persoană necunoscută.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi „vătămare corporală din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.08.2018, în timp ce conducea motocicleta pe raza comunei Suceviţa, un bărbat de 44 de ani din comuna Moldovița, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 33 de ani din comuna Horodnic de Sus, angajat în efectuarea neregulamentară a unui viraj la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu, după care, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat de 33 de ani din comuna Moldovița, pasager pe motocicleta.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.08.2018, în jurul orei 09.30, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, în comuna Vama, un localnic de 37 de ani nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul condus în faţa sa de un bărbat din judeţul Iaşi, oprit pentru a acorda prioritate la trecerea de pietoni, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 43 de ani din judeţul Iaşi, pasageră în autoturismul care circula regulamentar.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.08.2018, ora 11.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A din comuna Rădășeni, o femeie de 43 de ani din municipiul Fălticeni, nu s-a asigurat la plecarea de pe loc și a fost acroșată de autoturismul condus de un bărbat de 23 ani din comuna Rădășeni.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, a unui minor de 2 ani din municipiul Fălticeni şi a doi bărbaţi de 45 şi 48 de ani, tot din municipiul Fălticeni, pasageri în cele două autoturisme.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto şi de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 23 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluţionat procedural.

La 12.08.2018, în jurul orei 14.42, în timp ce conducea autoturismul pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul C-lung Moldovenesc, un localnic de 24 de ani nu a acordat prioritate de trecere motociclului condus de un bărbat de 30 de ani din judeţul Neamţ, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului motociclului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că motociclul nu este înmatriculat, iar bărbatul de 30 de ani posedă permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămarea corporală din culpă” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 13.08.2018, ora 02.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 pe raza comunei Vadu Moldovei, un bărbat de 26 de ani din comuna Ciprian Porumbescu, a adormit la volan, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 13.08.2018, ora 02.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, din direcţia Gura Humorului spre Suceava, o femeie de 29 de ani din orașul Dolhasca, a adormit la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, după care s-a răsturnat.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a unui bărbat de 35 de ani din orașul Dolhasca, pasager în autoturism, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
mobila la comanda suceava

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.