Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 20.12.2018, ora 12.55, în timp ce conducea autoturismul pe DC 55 din comuna Șerbăuți, o localnică de 27 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat un minor de 14 ani din localitate, care se deplasa în calitate de pieton în aceeași direcție de mers. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Șcheia

La 20.12.2018, ora 11.35, în timpul executării serviciului, o patrulă din cadrul Poliției comunale Șcheia a identificat pe strada Agronomului din localitatea Șcheia, un autoturism intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate și cu gardul unui imobil și o singură persoană, respectiv conducătorul auto, un tânăr de 19 ani din localitate, care manevra autoturismul. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În timpul cercetărilor, la sediul Poliției comunale Șcheia s-a prezentat un localnic de 23 de ani care a declarat faptul că, deține în folosință autoturismul, iar la 20.12.2018, a lăsat cheile de la mașină pe o masă, împrejurare în care, tânărul de 19 ani a luat cheia de la mașină, fără permisiunea sa, după care a plecat și a condus mașina pe drumurile publice din satul Șcheia, fiind implicat în accidentul rutier. Ulterior, la ora 13.30, la sediul Poliției comunale Șcheia s-a prezentat un minor de 15 ani din localitate, însoțit de mama sa, acesta declarând faptul că, s-a aflat în calitate de pasager în autoturismul implicat în accident și a suferit leziuni minore, însă nu a așteptat sosirea poliției la fața locului și a plecat la domiciliu.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

Forăști

La 20.12.2018, ora 16.36, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2, pe raza comunei Forăști, un localnic de 31 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara părții carosabile, ocazie cu care l-a acroșat pe un tânăr de 22 de ani din aceeași localitate care se afla în calitate de pieton, în afara părții carosabile. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a necesitat internarea. Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru pieton și de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul auto, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.