Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 17.02.2019, ora 11.47, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Gălănești, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare sub influența alcoolului.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat pe un drum comunal din comuna Gălănești un autoturism care prezenta avarii în urma impactului cu un gard și în apropiere, un bărbat de 43 de ani, proprietar și conducător al vehiculului.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat bărbatului să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv, motiv pentru care a fost încătușat și condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 17.02.2019, ora 16.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe DJ 208V din comuna Udești, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani, din județul Botoșani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că numărul de înmatriculare al autoturismului figurează atribuit unui alt vehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

La 17.02.2019, ora 17.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control, pe raza comunei Pojorâta, la intersecția DJ 175 cu DN 17, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 20 de ani, din orașul Frasin.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este radiat din circulație din 30.05.2018.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La 17.02.2019, ora 20.15, o patrulă mixtă din cadrul Poliţie oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni a oprit pentru control pe raza orașului Salcea, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a încercat să se sustragă recoltării probelor biologice, însă a fost imobilizat și încătușat de polițiști, refuzând recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 27.05.2020, ora 08.27, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.