Home / Actualitate / Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în zona parcurilor publice din municipiul Suceava desfășurată de polițiști

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în zona parcurilor publice din municipiul Suceava desfășurată de polițiști

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. Din analizele efectuate a rezultat şi faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunităţii este legată de siguranţa în spaţiul public. Având în vedere aceste considerente dar şi faptul că zonele de agrement trebuie să constituie un spaţiu de relaxare pentru cetăţeni şi familiile acestora, unde să se simtă în deplină siguranţă, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a parcurilor de pe raza municipiului Suceava.

La nivelul Poliției Municipiului Suceava în ziua de 21.03.2019, între orele 20.00 – 24.00 a fost desfășurată o acțiune pe raza municipiului, pe linia asigurării ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non stop, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora. La acțiunea organizată au participat în total 33 polițiști, 9 jandarmi și 6 polițiști locali, acționându-se cu 12 autospeciale din dotare.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 130 de persoane, față de 38 dintre acestea luându-se măsura atenționării/avertizării cu privire la modul de comportare în societate.

Au fost verificați 8 agenți de pază și au fost legitimate, stabilindu-se situația juridică a acestora, 20 de persoane străine de localitate. Au fost verificate 37 de obiective și peste 100 de autovehicule.

Toate persoanele identificate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care vagabondau au fost îndepărtate din zona parcurilor, fiind direcţionate către domiciliile lor, iar în unele cazuri dispunându-se transportul la unităţi medicale. Pozitiv este faptul că în urma acţiunii derulate nu a fost înregistrată nici o sesizare privind infracţiuni stradale în zona parcurilor, cetăţenii având premisele de a se bucura de momente de relaxare în deplină siguranţă.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Acțiune a polițiștilor rutieri pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor

În baza planului propriu de acțiune în data de 02.06.2020 lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.