Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 22.03.2018, la ora 1920 , o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Calea Cernăuţi pe raza oraşului Vicovu de Sus, a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism care prezenta defecţiuni grave la sistemul de iluminare şi care circula pe direcţia Straja-Vicovu de Jos, având aceeaşi direcţie de deplasare cu autospeciala poliţiei.
Autoturismul sus-menţionat era remorcat de către un alt vehicul trăgător.
Conducătorul autoturismuluiremorcat a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani din Vicovu de Sus.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.
Conducătorul autoturismului care tracta vehicului condus de tânărul de 31 de ani, a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 50 de ani din Vicovu de Sus.
Întrucât conducătorul auto de 50 emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

La 22.03.2019, ora 21.30, polițiștii Secţiei 11 Pojorâta, în timp ce îşi desfăşurau atribuţiunile de serviciu pe raza de competență, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul ce se deplasa pe DN 17, dinspre Mun. C-lung Moldovenesc, către Mun. Vatra Dornei, conducătorul autoturismului conformându-se.
Autoturismul în cauză era condus de către un bărbat de 48 ani cu domiciliul în mun. Iași, constatându-se că dovada înlocuitoare ce are drept de circulație 15 zile, era ieșită din termenul de valabilitate.
Conducătorului auto i-a fost reținută dovada, fiindu-i eliberată o nouă dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat” ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Acțiune a polițiștilor rutieri pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor

În baza planului propriu de acțiune în data de 02.06.2020 lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.