Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 30.03.2019, ora 21.40, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 208F din comuna Vadu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere autoturismul fiindu-i încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de un tânăr de 21 de ani din aceeaşi localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 21 de ani aflat la volan fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar proprietarul autovehiculului sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 31.03.2019, ora 01.39, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Universității din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani din județul Olt. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Marginea

La 31.03.2019, ora 03.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoturismul condus de un localnic de 17 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere, autoturismul aparține cumnatului său și a fost sustras fără acordul acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

Rîșca

La 31.03.2019, ora 01.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Teilor din comuna Rîșca, autoturismul condus de un localnic de 19 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Ostra

La 31.03.2019, ora 00.15, o patrulă din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DJ 177A din comuna Ostra, mopedul condus de un localnic de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere și nu are asupra sa documentele mopedului. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,37 mg alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Marginea

La 31.03.2019, ora 17.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani din comuna Ilișești. În urma verificării permisului de conducere prezentat de conducătorul auto și emis de autoritățile irlandeze la 11.01.106, polițiștii au constatat faptul că, la rubrica referitoare la data nașterii, este înscrisă data de 25.05.1994, existând neconcordanțe între data nașterii conducătorului auto, 29.05.1994 și cea înscrisă pe permisul de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.07.2020, orele 18.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a primit spre punere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.