Home / Actualitate / În perioada 17-21 aprilie va avea loc la Muzeul de Științele Naturii Suceava, expoziţia Mineralia. O nouă ediţie a celei mai mari expoziţii dedicată exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor preţioase şi cristalelor

În perioada 17-21 aprilie va avea loc la Muzeul de Științele Naturii Suceava, expoziţia Mineralia. O nouă ediţie a celei mai mari expoziţii dedicată exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor preţioase şi cristalelor

O nouă ediţie a celei mai mari expoziţii dedicată exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor preţioase şi cristalelor.

Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi peste 100 de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi si cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit.

Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa.

Doamnele și domnişoarele vor putea admira și achiziționa bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brăţări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau preţioase.

Mineralul pus în evidenţă la această ediţie va fi rubinul. O piatră preţioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roşu intens, de unde a primit și numele (din latină rubinus=cel roşu). Natural apare în roci metamorfice formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant.

Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanka sau Brazilia.

Descoperiţi drumul de la piatra brută la bijuterie în expoziţia deschisă la Muzeul de Științele Naturii Suceava.

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.07.2020, orele 18.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a primit spre punere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.