7.500 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 7.500 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 88.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In această dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 2.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Straja, județul Suceava, mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliției de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și profitând de întuneric şi terenul accidentat au fugit.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această data nu s-au oprit și s-au dispersat în localitatea Straja.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 87.750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Bărbat găsit carbonizat în casa care a ars

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort în locuința …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.