Săptămâna Europeană a Vaccinării

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) ce este sărbătorită în perioada 20-25 aprilie 2019, este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa şi este implementată de Statele Membre ale Regiunii europene. Această campanie subliniază rolul important al vaccinării în eforturile regionale și globale de promovare a sănătății, așa cum se prevede în Planul European de Acțiune pentru Vaccinare, Politica europeană pentru sănătate ”Sănătate 2020”, Planul Global de Acțiune pentru Vaccinare și Agenda ONU 2030 pentru o dezvoltare durabilă. În România, în perioada 2016-2019, până la data de 22.03.2019, au fost confirmate 16.211 cazuri de rujeolă, din care 62 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, la nivel naţional au fost organizate campanii de vaccinare cu RRO (rubeolă-rujeolă-oreion) a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.

De asemenea, de la începutul sezonului de gripă 2018-2019 până la data de 22.03.2019 au fost confirmate 2.108 cazuri de gripă și au fost înregistrate 180 decese confirmate cu virus gripal; au fost vaccinate antigripal 1.327.727 persoane din grupele la risc și au fost publicate recomandări pentru populație și pentru spitale.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana GRĂDINARIU „la nivel județean se vor organiza următoarele acțiuni: organizarea unor sesiuni de instruire pentru asistenții medicali comunitari si mediatorii sanitari; promovarea online în rețelele de socializare, a beneficiilor vaccinării; transmiterea în format electronic a materialelor informative către partenerii de campanie; distribuirea materialelor informative cu privire la beneficiile vaccinării, prin asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari.”

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.