Home / Actualitate / Dosare penale întocmite de polițiști

Dosare penale întocmite de polițiști

La 21.04.2019, ora 03.20, în timp ce acționa pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea până în parcarea unei unități de cult, unde a oprit autoturismul, a sărit gardul unei proprietăţi și a ieşit în strada Aleea Jupiter, fiind ajuns, prins şi încătuşat de polițiști.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 23 de ani din comuna Moara, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 21.04.2019, ora 06.20, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Sucevei din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Cornu Luncii. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La 21.04.2019, ora 21.47, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, pe strada Calea Bucovinei din localitate, se deplasează un autoturism al cărui conducător auto este sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un autoturism oprit pe partea stângă, iar lângă vehicul, pe trotuar, pe conducătorul auto, un bărbat de 59 de ani din comuna Volovăț.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Frasin

La 21.04.2019, ora 23.30, în timp ce acționa pe DN 17, pe raza oraşului Frasin, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula cu viteza peste limita legală, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, fiind oprit pe strada Aleea Piatra Pinului.
La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un bărbat de 24 de ani din comuna Păltinoasa, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosar penal a regimul rutier

La 04.06.2020, ora 14:32, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.