Home / Actualitate / Peste 350 pompieri suceveni vor supraveghea Slujba de Înviere

Peste 350 pompieri suceveni vor supraveghea Slujba de Înviere

Lăcasele de cult din județ sunt în atenția pompierilor militari suceveni.

De la începutul anului 2019, cu precădere în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, aceștia au efectuat activităţi de recunoaștere în obiective și de instruire a personalului și viețuitorilor din lăcașurile de cult din judeţ.

În cadrul acestor activităţi s-a pus accentul pe instruirea personalului responsabil cu privire la realizarea măsurilor de securitate la foc. S-au stabilit planurile privind ordinea şi priorităţile care trebuie avute la salvarea bunurilor şi a exponatelor de valoare, în special la monumentele UNESCO. De asemenea, s-a verificat accesibilitatea autospecialelor de stingere în zona lăcașelor de cult și existența surselor de apă naturale și artificiale pentru alimentarea acestora.

„Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, 376 de pompieri militari vor participa la Slujba de Înviere şi vor sprijini personalul clerical privind modul de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, iar la unitățile de cult cu aglomerări mari de persoane vor fi asigurate echipaje cu autospeciale dotate cu mijloace de intervenție și prim ajutor medical” a precizat slt. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 04.06.2020, în jurul orei 18:45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.