Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 25.04.2019, ora 12.36, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Horodnic de Sus, autoturismul cu remorcă condus de un bărbat de 37 de ani din județul Neamț, posesor de permis de conducere categoria „B”.
În urma verificării documentelor prezentate de conducătorul auto, polițiștii au constatat faptul că, ansamblul auto are o masă maximă admisă totală de 4.298 kg, ceea ce impune o altă categorie de permis.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, fiind dispusă și măsura reținerii permisului de conducere.

La 25.04.2018, ora 23.20, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Todirești, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.07.2020, orele 18.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a primit spre punere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.