Home / Actualitate / Ordin provizoriu de protecție pentru o bătrână agresată de propiul fiu

Ordin provizoriu de protecție pentru o bătrână agresată de propiul fiu

Pentru că există riscul escaladării unor stări conflictuale intrafamiliale, pe fondul geloziei, consumului de alcool, întoarcerii din străinătate a unor rude sau parteneri, la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse măsuri suplimentare. În acest sens, toți polițiștii care asigură intervenția la evenimente au fost reinstruiți cu privire la procedura ordinului provizoriu de protecție.

Și în cursul zilei de marți, polițiștii au emis un nou ordin provizoriu de protecție, aducând liniștea unei femei vârstnice, agresată de propriul fiu.

Mai exact, în jurul orei 17.33, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama aflați în patrulare, au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că în jurul orei 14.00, mama sa, de 80 ani, din comuna Moldovița, a fost agresată fizic de către fiul ei, de 53 ani, din aceeași localitate, în timp ce se afla la domiciliu.

Bătrâna le-a spus polițiștilor că pe fondul unui conflict mai vechi, a fost agresată fizic de către fiul ei, în timp ce se afla la domiciliu, lovind-o cu o cârjă metalică peste picioare. Aceasta a fost transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Potrivit IPJ Suceava, în urma celor constatate la fața locului, la solicitarea victimei, a fost emis ordinul de protecție provizoriu valabil până la 05.05.2019, prevederile acestuia fiind aduse atât la cunoștința persoanei vătămate, cât și a agresorului și a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

IPJ Suceava, subliniază că intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale. Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt.

 

De asemenea, sesizează structurile specializate ale Poliției Române sau ale altor instituții în situația în care, în urma verificării sesizării, sunt constatate și alte fapte incriminate, obținând probe, după caz.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Doi cetăţeni marocani depistaţi la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.