Dosare penale la regimul rutier

La 04.05.2019, în intervalul 12.30 – 13.00, având în vedere pericolele la care se expun conducătorii de mopede prin încălcarea legislației rutiere, un echipaj de poliție din cadrul Poliției oraș Dolhasca au realizat un filtru rutier, constatând aproape simultan două infracțiuni la regimul circulației rutiere pe raza satului Gulia. Astfel, la ora 12.35 a fost oprit pe DJ 208 S, pe raza satului Gulia, un moped neînregistrat, condus de un tânăr de 22 ani, localnic, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ,,punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”. La ora 12.45, în același loc, a fost oprit un moped condus de un bărabt de 54 ani, din orașul Dolhasca, sat Gulia, care nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de:,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Clit

La 04.05.2019, în jurul orei 15.30, în timp ce efectuau activităţi specifice pe raza comunei Arbore,satul Clit, polițiștii din cadrul Poliției oraș Solca au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 38 ani, din comuna Bălcăuți.
Deoarece emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Şcheia

La 04.05.2019, ora 18.00, un echipaj rutier din cadrul Biroului Rutier Suceava, în timp ce acţiona pe linia respectării normelor rutiere de către conducătorii auto, pe str. Aviatorului, din comuna Şcheia, a oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 20 ani, din comuna Dărmăneşti.
Cu ocazia verificării legalităţii permisului de conducere s-a constatat faptul că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârşirii unor contravenţii la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Câmpulung Moldovenesc

La 04.05.2019, în jurul orei 21.40, echipajul de poliție rutieră din cadrul, Compartimentul Rutier Câmpulung Moldovenesc, în timp ce efectua serviciul pe str. Izvorul Alb din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale. I s-a întocmit dosar penal.

Gura Humorului

La 04.05.2019, în jurul orei 23.50, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe D.J. 209L, pe raza localităţii Soloneţu Nou, comuna Cacica, a oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un tânăr de 26 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere.
I s-a întocmit dosar penal.

Ipoteşti

La 04.05.2019, ora 23.05, patrula din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce desfăşura activităţi de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier pe DC 70 Ipotești a procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de un bărbat de 35 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care s-a procedat la conducerea la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Suceava

La 04.05.2019, ora 23.22, un echipaj rutier din cadrul Biroului Rutier Suceava, efectuând serviciul de patrulare supraveghere şi control al traficului rutier în municipiul Suceava cu aparatul radar au depistat un autoturism încălcând regimul legal de viteză pe strada Cuza Vodă.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 31 ani, din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava ,unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
I s-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.